maandag, 20. juni 2016 - 23:14 Update: 20-06-2016 23:14

Engeland loopt zich stuk op Slowaakse muur

voetbal
Parijs

(ElfVoetbal) Engeland heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het EK. Dat deed de ploeg van Roy Hodgson, die met maar liefst zes wijzigingen in zijn elftal startte, niet door groepswinnaar te worden. Slowakije bleek in het slotduel een te taaie tegenstander, 0-0.

Slowakije liet al snel haar aanvallende ambities varen vanwege de berichten uit Toulouse (waar Wales met 0-3 van Rusland won). Door het gelijkspel pakt Slowakije vier punten in de poule en zijn ze bijna zeker van plaatsing voor de volgende ronde als een van de beste nummers vier (zie stand onderaan).

Engeland speelde ondanks de vele wijzigingen uitstekend voetbal, met zorgvuldige opgebouwde aanvallen en opkomende vleugelverdedigers. De grootste kans uit de eerste helft was voor Jamie Vardy, maar hij stuitte op doelman Matus Kozácik. Ook invaller Delle Alli kreeg aan het begin van het slotoffensief de bal niet in doel doordat Martin Skrtel de bal net voor de lijn weghaalde. De laatste tien minuten werd Marek Hamsik de meest vooruitgeschoven pion van Slowakije en was het vrouwen en kinderen eerst voor die ploeg, waardoor het scorebord er na afloop uitzag zoals het er bij aanvang uitzag.