zondag, 28. augustus 2016 - 16:55

Opgelucht Ajax boekt comfortabele zege in Deventer

(ELF-Voetbal-BlikopNieuws) Ajax heeft tot haar eigen opluchting zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Amsterdammers kenden een moeizame start in Deventer, maar herpakten zich onder aanvoering van doelman André Onana en aanvoerder Davy Klaassen.

Ajax kende een hectische week. Op woensdag verloor de ploeg van Peter Bosz met 4-1 van FK Rostov, wat uitschakeling voor de Champions League betekende. Door de zege bij Go Ahead is de onrust ietwat getemperd. Ajax kende wel een onrustige beginfase: na twintig minuten maakte Davinson Sánchez in de zestien een overtreding op Marcel Ritzmaier, maar Onana pakte de daaropvolgende strafschop van Leon de Kogel.

Daarmee voorkwam de doelman dat Ajax wederom achter de feiten aan zou moeten lopen. Vlak daarna scoorden de bezoekers, die zonder Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer aantraden, zelf wel. Klaassen schoot van afstand raak met een schot in de korte hoek. Een klein kwartier later verdubbelde de middenvelder ook nog eens de score vanaf de penaltystip, nadat Bertrand Traoré gevloerd werd in het strafschopgebied .

De overwinning van Ajax kwam na rust niet meer in gevaar. Nemanja Gudelj bezegelde een half uur voor tijd de overwinning met een rake vrije trap. Ajax komt op een totaal van zeven punten en loopt twee punten in op nummer twee PSV, dat op tien punten staat. Ajax staat nog wel op vijf punten achterstand van Feyenoord, dat door de remise van ADO Den Haag voor het eerst sinds december 2007 alleen aan kop gaat in de