donderdag, 24. november 2016 - 22:03 Update: 24-11-2016 22:06

Ajax klopt met B-team vol bravoure ook Panathinaikos

Amsterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) En dat is vier! Ajax heeft met een B-ploeg ook de thuiswedstrijd tegen Panathinaikos vol bravoure gewonnen. Daarmee is de Amsterdamse ploeg nu ook zeker van de groepswinst in de Europa League.

De Griekse grootmacht kreeg in de Amsterdam ArenA met 2-0 klop. Dat, terwijl trainer Peter Bosz in zijn basisteam slechts ruimte had ingeruimd voor Lasse Schöne en doelman André Onana als normale basisspelers. Tieners Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en Donny van de Beek kregen het vertrouwen.

Het eerste wapenfeit was in de zevende minuut juist waar te nemen van de oudste speler op het veld. Heiko Westermann (33 jaar) kopte voorlangs. Ajax speelde met bravoure, maar moest oppassen dat het niet te frivool werd. In de 37e minuut viel uiteindelijk de terechte 1-0. Lasse Schöne schoot met een mooie zwabber een vrije trap binnen.

Na rust ging Ajax door. Panathinaikos, dat haar laatste wedstrijd op 6 november speelde, kreeg in de 50e minuut de 2-0 om de oren. Kenny Tete veroverde zelf de bal om het leder vervolgens na een korte sprint van ver fraai met zijn rechter in de verre hoek te rammen. Zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax!

Bosz vond de tijd voor andere debutanten. Pelle Clement kwam in de 62e minuut in het veld voor Amin Younes. Zeven minuten later werd aanvoerder Schöne vervangen door Frenkie de Jong. Daardoor kreeg Tete de band om de arm. Een schot van afstand van Van de Beek vloog vier minuten later bijna in de verre kruising. Het vertrouwen spatte er na rust van af.

Het feest werd na negentig minuten afgefloten. Ajax heeft na vijf duels nu dertien punten veroverd en gaat als groepswinnaar door naar de knock-out. Panathinaikos is met één schamel puntje nu definitief out.