zondag, 4. december 2016 - 17:17 Update: 04-12-2016 17:18

Feyenoord wint Rotterdamse derby met ruime cijfers

Rotterdam

(ElfVoetbal) Op een veld dat niet had ondergedaan als ijsbaan, heeft Feyenoord gewonnen van promovendus en stadgenoot Sparta. In de Kuip werd het 6-1.

Al vanaf de eerste minuut was Feyenoord heer en meester in eigen huis. Sparta werd fel onder druk gezet en dat leidde na 24 minuten tot de 1-0. Eljero Elia deed het fraaie voorbereidende werk en Tonny Vilhena knalde met een traditioneel zwabberschot de eerste goal tegen de touwen. Vlak voor rust werd het volledig verdiend 2-0, na een fenomenale volley in de korte hoek.

Sparta was in de tweede helft feller dan in de eerste en dat leverde zelfs een kans op voor de 2-1, maar die werd door Stijn Spierings vakkundig om zeep geholpen. Daarna ging het snel. Nicolai Jørgensen scoorde twee keer en tekende daarmee voor de beslissing waarna Eric Botteghin er 5-0 van maakte. De ingevallen Thomas Verhaar maakte de stand iets draaglijker door er 5-1 van te maken. Vervolgens bekroonde Elia zijn goede wedstrijd met een goal en tevens de 6-1.