zondag, 4. december 2016 - 19:04 Update: 04-12-2016 19:05

Winnend Ajax op gelijke hoogte met koploper Feyenoord

Amsterdam

(ElfVoetbal) Ajax staat in punten weer gelijk met koploper Feyenoord. De titelkandidaat uit Amsterdam won op eigen veld van FC Groningen (2-0). Verdediger Davinson Sanchez en spelmaker Hakim Ziyech (strafschop) tekenden voor de doelpunten in de Arena.

Sanchez, afgelopen week in verband gebracht met het Everton van Ronald Koeman, was alert bij een hoekschop in de beginfase en kopte van dichtbij raak. Ajax had een overwicht in de eerste helft, maar dat kwam niet tot uitdrukking in de stand. De bezoekers uit Groningen mochten daardoor blijven hopen op een positief resultaat.

Anwar El Ghazi, onlangs verbannen naar het beloftenteam, maakte na een uur spelen zijn rentree als invaller. Tien minuten later versierde de vleugelspits een strafschop. Ploeggenoot Hakim Ziyech faalde niet vanaf elf meter. Weer tien minuten later mocht de spelmaker wederom aanleggen. Deze keer kwam doelman Sergio Padt als winnaar uit de strijd. Het had echter geen gevolgen voor de stand.

Ajax blijft in het spoor van de rivaal uit Rotterdam. Regerend landskampioen PSV, in bedwang gehouden door laagvlieger Roda JC Kerkrade, volgt op zes punten.