vrijdag, 18. mei 2018 - 7:57

Steven Bergwijn valt af door knieblessure

Steven Bergwijn valt af door knieblessure
Zeist

Steven Bergwijn heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De PSV-speler meldde zich donderdagmiddag al met een knieblessure in Zeist. Onderzoek van de medische staf van het Nederlands elftal wees uit dat de klachten van dien aard zijn dat ze hem verhinderen te trainen of te spelen.

De volgende dertien spelers melden zich later vanmiddag op het trainingsveld van de KNVB Campus:

Juninho Bacuna (FC Groningen)*, Steven Berghuis (Feyenoord), Justin Bijlow (Feyenoord)*, Kevin Diks (Feyenoord)*, Denzel Dumfries (sc Heerenveen)*, Luuk de Jong (PSV), Teun Koopmeiners (AZ)*, Thomas Ouwejan (AZ)*, Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).

* Jong Oranje-spelers

Vrijdag 18 mei maakt bondscoach Ronald Koeman de samenstelling van de definitieve spelersgroep bekend via een persbericht. Dat geldt ook voor Jong Oranje-coach Art Langeler.

Oranje oefent donderdag 31 mei tegen Slowakije en maandag 4 juni tegen Italië. Het treffen met de Slowaken wordt in Štadión Antona Malatinského in Trnava gespeeld. De aftrap is om 20.45 uur lokale tijd. Vier dagen later is het Allianz Stadium het decor van de interland tegen de Azzurri. De aftrap in Turijn is eveneens om 20.45 uur.

Jong Oranje speelt vrijdag 25 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia. In het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra klinkt het eerste fluitsignaal om 16.00 uur (22.00 uur Nederlandse tijd). Daarna reist de ploeg van Langeler naar Asunción voor het treffen met Paraguay. Deze ontmoeting vindt plaats op dinsdag 29 mei om 18.00 uur (woensdag 30 mei, 00.00 uur in Nederland) in het Defensores Del Chano Stadion.

Categorie:
Provincie: