persoonsgegevens

woensdag, 2. mei 2018 - 20:37

VEH: Persoonsgegevens huiseigenaren onbeschermd op straat

Het Kadaster verstrekt tegen betaling niet alleen woninginformatie maar ook vergaande persoonsgegevens van de eigenaren. Iedereen kan online koop- en Lees verder...

Foto van logo Facebook | Facebook
donderdag, 5. april 2018 - 11:55

Facebook diep door het stof

Gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen, zijn mogelijk in handen gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Dat Lees verder...

CBS start uniek initiatief en samenwerking met Korea voor big data-onderzoek
dinsdag, 13. februari 2018 - 18:19

CTIVD: AIVD en MIVD zorgvuldig met bulkdatasets met persoonsgegevens

Uit het onderzoek door de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) is gebleken dat de AIVD en MIVD zorgvuldig omgaan met de Lees verder...

donderdag, 24. augustus 2017 - 12:06

Korpschef stuurt alle medewerkers mail na 'lekken persoonsgegevens’

Donderdag heeft Korpschef Erik Akerboom een mail gestuurd naar alle medewerkers van de politie naar aanleiding van het lekken van informatie van Lees verder...

Foto van laptop
donderdag, 29. december 2016 - 17:06

Drie laptops met patiëntgegevens gestolen bij UMCG

De gegevens van ongeveer 1.300 patiënten zijn mogelijk op straat komen te liggen nadat er drie laptops uit het UMCG zijn gestolen. Het ziekenhuis heeft aan Lees verder...

Foto van laptop
maandag, 5. december 2016 - 20:02

Persoonsgegevens mogelijk op straat door gestolen laptop

Gegevens van bedrijven en inwoners van verschillende Nederlandse gemeenten liggen mogelijk op straat. Lees verder...

Foto van computers | Archief FBF.nl
donderdag, 27. oktober 2016 - 8:10

CBS: Ouderen beschermen persoonsgegevens het minst

Nederlanders van 65 jaar of ouder beschermen persoonsgegevens op internet het minst vaak. Van de 65-plussers die persoonlijke gegevens of - informatie op Lees verder...

Aleid Wolfsen benoemd tot voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
vrijdag, 27. mei 2016 - 20:54

Aleid Wolfsen benoemd tot voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Aleid Wolfsen wordt de nieuwe voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft besloten hem te Lees verder...

Foto van loket gemeente | Archief EHF
dinsdag, 19. april 2016 - 18:55

'Gemeenten onzorgvuldig met verwerking persoonsgegevens'

Nederlandse gemeenten weten onvoldoende welke persoonsgegevens van hun burgers zij in het sociaal domein mogen verwerken en welke regels daarvoor gelden. Lees verder...

Foto van dossier mappen patiënt kast | Archief EHF
maandag, 15. februari 2016 - 14:47

'Extra aandacht voor bescherming patiëntgegevens'

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in een open brief aan Raden van Bestuur van zorginstellingen in Nederland aandacht gevraagd voor de bescherming van Lees verder...

foto van datacentrum | fbf
woensdag, 30. december 2015 - 15:23

CBP mag zelf boetes opleggen per 1 januari

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) verandert op 1 januari 2016 in Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens kan direct boetes Lees verder...

Foto van dossier mappen patiënt kast | Archief EHF
woensdag, 23. december 2015 - 21:10

SP vraagt opheldering over verkrijgen persoonsgegevens door Menzis van gemeente

De SP-fractie in Groningen krijgt klachten over het ontvangen van brieven van Menzis over de collectieve zorgverzekering voor minima. In de brieven nodigt Lees verder...

Foto van hacker op computer internet | Archief EHF
woensdag, 9. december 2015 - 12:30

Bedrijven en overheden moeten ernstige datalekken verplicht melden

Bedrijven en overheden die persoonsgegevens verwerken op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zijn vanaf 2016 verplicht melding te doen bij Lees verder...

dinsdag, 3. november 2015 - 14:56

Telefoonnummer niet-gebruikers WhatsApp nu beter beschermd

WhatsApp biedt aanvullende bescherming aan niet-WhatsApp-gebruikers na onderzoek door het College bescherming persoonsgegevens (CBP). WhatsApp verwerkt de Lees verder...

Foto van computers | Archief FBF.nl
donderdag, 6. augustus 2015 - 10:08

Data 'de nieuwe olie' van de economie wordt aangepakt

Om persoonlijke gegevens te gebruiken is voor de meeste commerciële doeleinden toestemming vereist van de betreffende persoon. Het recht om te bepalen of, Lees verder...

Jolande Sap nieuwe commissaris bij KPN
dinsdag, 2. juni 2015 - 20:54

KPN kreeg boete van 364.000,- euro om beveiligingslek persoonsgegevens

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft al in december 2013 aan KPN B.V. een boete van 364.000,- euro opgelegd voor het onvoldoende beveiligen van Lees verder...

Google hoeft persoonsgegevens voor ernstig misdrijf veroordeelde man niet te verwijderen
vrijdag, 19. september 2014 - 17:43

Google hoeft gegevens over veroordeelde man niet te verwijderen

​Zoekmachine Google Search hoeft de gegevens van een veroordeelde man niet te verwijderen. Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag in de rechtbank Lees verder...

Foto van computer beeldscherm toetsenbord | Archief EHF
maandag, 23. juni 2014 - 17:11

Opstelten wil nieuwe afspraken over gebruik persoonsgegevens

De manier waarop politie en justitie omgaan met persoonsgegevens wordt gemoderniseerd. Dat schrijft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie maandag in Lees verder...

foto van regen Pinkpop | BON
dinsdag, 28. januari 2014 - 10:13

CPB: Bedrijven gaan slecht om met persoonsgegevens eigen werknemers

Bedrijven gaan niet altijd zorgvuldig om met de persoonsgegevens van hun werknemers. Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) concludeert dit na een Lees verder...