zondag, 19. december 2004 - 20:26

Ajax wint ruim van FC Groningen

Groningen

Ajax heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van de misstappen van PSV en Feyenoord. De Amsterdammers wonnen de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen met 4-0. Door de zege verkleinde Ajax het gat naar de koplopers PSV en AZ tot vijf punten.

Op Feyenoord heeft Ajax inmiddels een voorspong van zes punten. Alle goals vielen in het Oosterpark na rust. Sneijder opende tien minuten na de pauze de score, waarna Mitea zes minuten later de 2-0 maakte. Ryan Babel gaf zijn 18e verjaardag daarna extra glans door de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening te nemen.

Met Cees Lok als opvolger van de eerder deze week ontslagen trainer Johan Neeskens boekte NEC zondagmiddag de eerste competitiezege sinds 1 oktober. De Nijmegenaren versloegen Heerenveen met 3-2.

Grote man bij NEC was Romano Denneboom. De aanvaller scoorde tegen zijn oude club en veroorzaakte ook nog een strafschop, die Rob Wielaert benutte. Het derde doelpunt voor NEC werd door een Fries gemaakt: Marcel Seip scoorde in eigen doel.

FC Utrecht gaat als nummer vijf van de eredivisie de winterstop in. De ploeg van Foeke Booy versloeg zondag nummer zestien FC Den Bosch met minimale cijfers: 1-0. De enige treffer kwam van Hans van de Haar, die in de tweede helft scoorde.