zondag, 31. juli 2005 - 15:24

10 centimeter brede scheur in flatgebouw

Sittard

In Sittard heeft de politie samen met de brandweer zondagmiddag rond 13.45 uur de directe omgeving rond een flat aan de Eisenhowerstraat afgezet in verband met instortingsgevaar. In een muur van de flat met 13 verdiepingen is tussen de 6e en de 8e verdieping een 10 centimeter brede scheur ontstaan.

Een bewoner die de scheur ontdekte heeft de woningstichting gealarmeerd die vervolgens de politie en brandweer hebben ingeschakeld.

De muur van de flat zou volgens bewoners recent nog compleet zijn gerenoveerd en van nieuw stukwerk zijn voorzien. Het is nog onduidelijk of alleen het stucwerk is gescheurd of dat ook de onderliggende stenen zijn beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

De hulpdiensten zijn hebben met experts overlegd om te kijken of een evacuatie van de flatbewoners noodzakelijk was maar dat bleek toch niet nodig. Wel moeten de bewoners via de ingang aan de andere kant van de flat naar binnen.

Een ingeschakeld bedrijf heeft een grote kraan de losgelaten betonnen platen opnieuw vastgezet met steigerplanken en ankers in de achterwand van de muur van de flat.

BON / FBF.NL foto:www.112limburg.nl
Provincie:
Tag(s):