woensdag, 19. oktober 2005 - 20:44

16-jarige verkracht in Brouwhuis

Helmond

De politie van Helmond zoekt nog steeds getuigen van een ernstig zedendelict dat in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober plaats vond in de wijk Brouwhuis in Helmond. Die nacht tussen 03.45 en 04.30 uur werd een 16-jarig meisje uit Helmond in het wijkpark Brouwhuis verkracht. Inmiddels is uit het onderzoek vastgesteld dat het slachtoffer door de dader, op de fiets, is gevolgd vanaf het winkelcentrum Brouwhuis. Het slachtoffer was ook met de fiets. Het meisje reed vanaf het station Brouwhuis over een pad vanaf de Middenloop door het park in de richting van de Rupelstraat. In het park is het meisje door de dader van de fiets getrokken en verkracht.

De politie werkt met een team zedenrechercheurs en rechercheurs van de Gezamenlijke Recherche in wisselende samenstelling aan deze zaak. Uit buurtonderzoek is inmiddels gebleken dat er verschillende mensen in de buurt zijn geweest die zich tot nu nog niet gemeld hebben. De politie zou graag in contact komen met deze mensen. Ook mensen die mogelijk op het genoemde traject iets verdachts gezien hebben worden dringend verzocht contact op te nemen met de Gezamenlijk Recherche van Helmond telefoon 0900 8844.

De politie beschikt over een summier signalement van de dader. Het is een man van Mediterrane afkomst van rond de twintig jaar oud. Hij maakte gebruik van een herenfiets.
Het rechercheteam heeft de zaak ook aangemeld bij het opsporingsprogramma Bureau Brabant dat dit item binnen enkele weken onder de aandacht zal brengen. ©BON
Provincie:
Tag(s):