zaterdag, 10. september 2005 - 10:51

21 kilo softdrugs en 4-schotsrevolver in woning

Roosendaal

Vrijdagmiddag zagen enkele politiemensen van het Courageteam (drugsoverlast team) omstreeks 14.15 uur een man een grote tas uit zijn auto pakken en door de brandgang naar een woning aan de Barietdijk lopen. De leden van het Courageteam weten uit ervaring dat een dergelijke grote tas, een zogenaamde bigshopper, regelmatig wordt gebruikt voor het transport van verdovende middelen en men besloot derhalve een nader onderzoek in te stellen. In de brandgang werd een zeer duidelijke henneplucht waargenomen en de man met de genoemde tas werd in de tuin van de woning aangehouden, net voordat hij de woning wilde binnen stappen. Bij onderzoek bleek de tas van de 24-jarige Roosendaler inderdaad gevuld te zijn met in totaal 7500 gram hennep.

Een 25-jarige Roosendaler, die op dat moment via de achterdeur de tuin instapte, en de 27-jarige bewoner van het pand werden eveneens door de politie aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het bureau van politieteam Roosendaal Centrum, waar zij werden voorgeleid bij een hulpofficier van justitie.

Hierna werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, bestaande uit hash, hennep, hennepgruis en vermalen hennep. In totaal bedroeg de vondst 21136 gram met een "coffeeshopprijs" van zo’n 105.680 euro.

Ook werd in de woning een 4-schotsrevolver aangetroffen, die was geladen met 4 scherpe patronen. Daarnaast werden er diverse weegschalen aangetroffen, die vermoedelijk gebruikt zijn voor het afwegen van de verdovende middelen. Alle verdovende middelen, de revolver en de weegschalen werden door de politie in beslag genomen.

©BON / Mainstay Media Breda
Provincie:
Tag(s):