donderdag, 13. oktober 2005 - 16:58

3000 mensen in 52 bussen

Maastricht

Het was vroeg opstaan voor de leerlingen en docenten van het St.Maartens-college te Maastricht. Om 7:30u moesten ze zich melden op school. Ter gelegenheid van 50 jaar St. Maartens-college had de school een uitstapje in gedachte, namelijk met z’n allen naar de Efteling. En met z’n allen werd ook bedoeld dat bijna iedereen mee mocht. Dit gebeurde donderdagochtend. Voor het schoolgebouw mochten alleen de bussen geparkeerd worden. Een kleine chaos omdat er ten-slotte toch ouders hun kinderen naar school willen brengen.

Klokslag 8:30u vertrok de karavaan bussen onder politie-begeleiding richting het Geusselt, waar de bussen samen zouden komen met de bussen van de tweede locatie van het College.De planning werd aangepast toen bleek dat deze bussen al vertrokken waren richting de Efteling.

De grootste groep ging dan toch maar op weg met bijna 3000 leerlingen en docenten. Het grootste schoolreisje in de Maastrichtse geschiedenis. Of ze ook met iedereen thuis komen is nog maar de vraag, want hoe hou je zo’n grote groep bij elkaar. Een docente was in ieder geval erg optimistisch en zei: ‘Ach voor ons is het ook een dagje uit’.

© BON Foto’s/tekst: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):