zondag, 2. oktober 2005 - 17:10

437 Bestuurders met teveel alcohol

Zeist

De alcoholcampagne onder de slogan ‘Bob of bon?’ is vrijdagavond formeel afgesloten. Dat gebeurde met een grote alcoholcontrole op verschillende locaties in het politiedistrict Binnensticht. Hieraan namen ruim dertig politiemedewerkers en een Bob-team van 3VO deel.

Tijdens de campagneperiode controleerde de politie ruim 20.000 bestuurders van voertuigen door middel van een blaastest op alcoholgebruik. Dat waren 5.000 blaastesten meer dan aan het begin van de campagne als doel werd gesteld. De blaastesten resulteerden in 437 aanhoudingen van bestuurders die (teveel) alcohol hadden genuttigd. Zo’n 75 bestuurders hebben hun rijbewijs moeten inleveren. De geteste waarden liepen uiteen van 240 tot 970 ug/l.
De alcoholcontroles door medewerkers van het Bureau Verkeer Onder Controle en de noodhulp en wijkpolitie van het politiedistrict Binnensticht gaan na de formele afsluiting van de campagne onverminderd door. De ‘Bob of bon?’-campagne ging precies een jaar geleden van start en was een samenwerking tussen het politiedistrict Binnensticht, het Bureau Verkeer onder Controle, gemeenten en 3VO. Doel was om de pakkans van bestuurders onder invloed van alcohol door intensieve controles te vergroten. Ook werd een publiekscampagne gestart. Naast de landelijke Bob-promotie zette de politie op lokaal niveau ook Bob-teams van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO in om bij controles bestuurders te voorzien van informatie over de ernst van het rijden onder invloed. De controles werden gehouden in Bunnik, De Bilt, Driebergen, Groenekan, Maartensdijk, Odijk en Zeist.
Provincie:
Tag(s):