dinsdag, 20. september 2005 - 23:05

45 inbraken en diefstallen in één keer opgelost

Tilburg

Met de arrestatie van twee Tilburgse broers van 18 en 20 jaar en een 20-jarige man uit Langeweg heeft de politie 45 inbraken en diefstallen opgelost. Het gaat voornamelijk om woning- en bedrijfsinbraken. Verder hebben twee verdachten bekend dat zij een tabakszaak aan de Tongerlose Hoefstraat hebben overvallen. Ook heeft het drietal vier diefstallen van auto’s en twee bromfietsdiefstallen toegegeven. De verdachten zitten nog in voorarrest.

De politie kwam de verdachten op het spoor op 31 juli jl., tijdens de laatste dag van de Tilburgse kermis. Een getuige van een inbraak in een woning aan AA of Weerijs zag het drietal lopen en herkende één van de knapen aan de jas die hij droeg. De 20-jarige Tilburger werd aangehouden. In zijn rugzak bleken van diefstal afkomstige spullen te zitten. Enkele dagen later werden zijn 18-jarige broer en een 20-jarige man uit Langeweg aangehouden.

Tijdens het verdere onderzoek bekende het drietal 45 strafbare feiten, vooral inbraken in woningen en bedrijven. De verdachten pleegden veel woninginbraken in de Tilburgse wijken Blaak en Zorgvliet. Het drietal sloeg echter ook toe in andere delen van Tilburg en in Berkel Enschot, Goirle, Oud Gastel, Den Bosch, Stampersgat en Roosendaal.
De inbraken vonden vaak overdag plaats. Meestal werd aan de achterzijde van de woningen een ruit vernield waardoor de toegang werd verkregen. De woningen werden vervolgens doorzocht. De buit bestond veelal uit geld, sieraden, telefoons, laptops, camera’s en geluidsapparatuur. De goederen werden verkocht aan helers. Het geld werd opgemaakt aan het dagelijkse levensonderhoud, de kermis, drank en softdrugs

Op donderdag 21 juli jl. werd omstreeks 11.50 uur de 44-jarige eigenaresse van een tabakszaak in haar winkel aan de Tongerlose Hoefstraat overvallen. Een van de overvallers spoot pepperspray in haar gezicht. De daders gingen er met de kassa vandoor. Deze overval werd bekend door de 18-jarige Tilburger en zijn 20-jarige vriend uit Langeweg. ©BON
Provincie:
Tag(s):