zaterdag, 8. oktober 2005 - 9:24

9de editie Hondsrug Classic in de Staatsbossen

Gieten

De Staatsbossen van Gieten zijn op zondag weer het decor voor de Holland Casino Hondsrug Classic. De al weer negende editie van de Hondsrug Classic is een internationale ‘E2’ mountainbikewedstrijd over 54 km voor licentiehouders en niet-licentiehouders. Het bijzondere van deze wedstrijd is dat alle deelnemers gezamenlijk van start gaan. Vorig jaar stonden er ruim 1300 mountainbikers aan de start.

In Gieten is de nationale top aanwezig. Onder andere is Bart Brentjens, Nederlands kampioen en winnaar van 2004, onder de deelnemers. De start is om 12.00 uur aan de Nijslootsweg nabij Gieten. De toegang is gratis.

Ook op zaterdag is er op het terrein van de Hondsrug Classic van alles te doen. Op het parcours van de Hondsrug Classic is weer de traditionele jeugddag MTB. De jeugd tussen 8 en 16 jaar wordt in de gelegenheid gesteld om samen met en onder begeleiding van mountainbiketoppers kennis te maken met alle onderdelen van het mountainbiken.

Vanaf 09.00 uur is de inschrijving in de tent aan de Nijslootsweg nabij Gieten. Om 10.00 uur wordt gestart met de verschillende onderdelen. De deelname is gratis. ©BON foto’s: Paul Lessing
Provincie:
Tag(s):