vrijdag, 23. september 2005 - 20:20

A1GP: Brands Hatch dag 1

Vandaag werden de allereerste vrije trainingen gehouden in de A1GP op het Britse circuit van Brands Hatch. In training één was het team van de VS het snelst. Met 1:16.875 wisten de Amerikanen Brazilië voor zich te houden.

Frankrijk wist de derde tijd neer te zetten en daarmee Engeland, dat een thuis wedstrijd heeft, nog maarnet achter zich te houden. Opvallend is de vijfde plek van Maleisië, dat nou niet echt bekend staat als autosportland.

Zwitserland en Portugal volgen voor het Nederlandse team dat een 1:17.970 neer wist te zetten. Jos Verstappen was nipt sneller dan Mexico dat de tiende tijd heeft neergezet in de allereerste A1GP training.

New-Zeeland, Duitsland en Canada volgen voor Zuid-Afrika dat met een 1:18.639 op een veertiende positie staat. Japan wist de vijftiende tijd neer te zetten voor Pakistan en Tsjechië.

De 1:19.491 van Libanon was genoeg voor een achttiende tijd en dat is sneller dan Ierland en Oostenrijk die de top-20 afsluiten. Indonesië, Rusland, Italië, China en India zijn de hekkensluiters van de eerste training.

In de tweede vije training werd er bevestigd wat de wolken bij training één al deden vermoeden, er werd gereden op een nat circuit en de marshalls hadden het druk en moesten vaak grijpen naar de rode vlag.

Het land dat in de eerste training de tweede tijd wist neer te zetten was in deze natte omstandigheden het snelst, Brazilië wist een 1:25.122 op de klokken te zetten en daarmee was het land waar dit weekend de Formule 1 Grand Prix wordt verreden nog maar net sneller dan Groot-Brittanië.

De derde plaats is er voor Portugal dat een 1:25.639 klokte, voor Zuid-Afrika, Frankrijk en Canada. Het team van Ierland wist zeventien ronden af te leggen op het natte Brands Hatch en zich voor de VS en Duitsland te trainen. De tiende tijd is er voor het Zwitserse team dat op een klein afstandje wordt gevolgd door Mexico en Pakistan.

Italië wist met een 1:27.891 de dertiende tijd neer te zetten en Japan en Oostenrijk achter zich te houden. Achter de Oostenrijkers heeft Maleisië een 1:28.193 neergezet. Indonesië en Nieuw-Zeeland volgen voor Nederland dat het in de tweede training iets minder goed deed. Nederland zette een 1:28.594 neer en dat was goed voor de negentiende trainingstijd.

Libanon volgt voor Tsjechië, Australië en Rusland. China sluit de lijst af met een 1:35.768.
Categorie:
Tag(s):