donderdag, 18. augustus 2005 - 15:26

A1GP: Eén land per coureur toegestaan!

De nieuwe autosportserie A1 Grand Prix heeft bekendgemaakt dat een coureur met een dubbele nationaliteit niet voor de twee verschillende landen mag gaan rijden.

Twijfel ontstond, nadat Ralph Firman, eerder deze week werd aangesteld als rijder voor het Ierse A1 Team. Firman werd in Engeland geboren, heeft een Engelsman als vader en een Ierse als moeder. Vanwege deze dubbele nationaliteit testte Firman eerder dit jaar voor het A1-team van Engeland, A1 Team Great Britain genaamd. Echter viel Firman af na een shoot-out en probeerde daarna alsnog een stoeltje te bemachtigen in de A1GP voor Ierland.

Een vergelijkend geval kan worden gevonden in Adam Kahn. Kahn reed dit jaar in de Britse Formule 3 met een Britse nationaliteit. Echter zal Adam Kahn in de A1 Grand Prix gaan deelnemen bij het Pakistaanse team.

De organisatie van de A1 Grand Prix onderzoekt nu hoe de regels hierop het beste kunnen worden aangepast. Waarschijnlijk zal het een regel worden, waarbij een coureur eenmaal moet beslissen voor welk land hij in de A1 Grand Prix gaat uitkomen. Eenmaal beslist, kan er niet meer worden veranderd van land.
Categorie:
Tag(s):