woensdag, 24. augustus 2005 - 8:53

A1GP: Tweede testsessie gaat vandaag van start

De tweede grote testsessie van de A1GP zal vandaag van start gaan in zuiden van Frankrijk op het circuit van Paul Ricard. Uiteraard zal ook Racing for Holland hier aanwezig zijn en Jos Verstappen opnieuw de wagen van het team uit Katwijk gaan besturen.

Hoewel er de afgelopen weken weinig nieuws is geweest begint dit langzaam aan weer te komen. De Zwitser Romain Grosjean zal gedurende de test in Paul Ricard in actie komen voor Zwitserland, al zal vermoedelijk Neel Jani de coureur worden die de wagen tijdens de raceweekenden gaat besturen. Ook Giorgio Mondini maakt hierop kans bij Zwitserland. Normaal komt Mondini uit voor Italië, maar hij zou ook een Zwitsers paspoort op zak hebben.

Voor Amerika zullen Scott Speed (GP2), Colin Fleming (World Series by Renault) en Matt Jaskol (Star Mazda) gaan testen. Het Amerikaanse team zou alles momenteel goed op de rit hebben en tijdens de test in Frankrijk haar sponsorpakket bekend willen maken.

Jos Verstappen heeft volgens het blad Racereport een nieuwe hoofd engineer gevonden. Graham Taylor zal voor Verstappen de zaken gaan regelen zo weet het vakblad te melden. Taylor kent Verstappen nog uit zijn tijd bij Arrows waar de twee ook samenwerkten in 2000 en 2001. Ander nieuws is dat de Nederlandse televisiestations lijken te vechten om de uitzendrechten voor de A1GP. Dit zal van de week bekend worden.
Categorie:
Tag(s):