woensdag, 16. november 2005 - 7:54

Activist Louis Seveke doodgeschoten

Nijmegen

In Nijmegen is dinsdagavond de bekende politieke activist Louis Seveke doodgeschoten. Een onbekende schutter kwam tevoorschijn en schoot de 41-jarige Seveke neer, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar de toedracht van een schietincident. Rond 21.03 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er geschoten werd in de Van Welderenstraat, in het centrum van Nijmegen.

Agenten waren snel ter plaatse en startten meteen een onderzoek op. De Technische Recherche verricht sporenonderzoek en getuigen worden gehoord. Daarnaast zal een buurtonderzoek worden gehouden. Louis Seveke was een linkse activist, die zich al geruime tijd inzette als strijder tegen onrecht. Ook was hij oprichter van de werkgroep Steunpunt Informatiedienst Politie Nijmegen (SIP) op, waar hij talloze processen voerde tegen de Binnenlandse Veiligheids Dienst (nu AIVD). Seveke streed tegen de Veiligheidsdienst, omdat deze dossiers bijhield van politieke activisten. Ook voerde hij actie tegen de behandeling van arrestanten door de politie.

Seveke kwam ook regelmatig in het kraakpand Grote Broek in Nijmegen, dat de laatste tijd het nieuws haalde vanwege de posters met teksten gericht tegen minister Rita Verdonk.

De politie heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die denken informatie over deze zaak te hebben. Iedereen die dinsdagavond rond 21.00 uur in de omgeving Van Welderenstraat iets gezien denkt te hebben wat met deze zaak te maken kan hebben, kan bellen met het nummer 024 – 327 6000. Er kan ook anoniem gebeld worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):