donderdag, 22. september 2005 - 10:18

ADO stunt en pakt een punt

ADO Den Haag heeft woensdagavond een onverwachte come-back gemaakt in de Amsterdam ArenA. Thuisploeg Ajax stond aan het begin van de blessuretijd van de tweede helft nog met 2-0 voor.
<BR>
<BR>Maar door doelpunten van Eljero Elia en Jan-Paul Saeijs kwamen de Hagenaars in de slotfase toch nog op gelijke hoogte en wisten voor de derde maal in de clubgeschiedenis een punt mee te nemen uit Amsterdam.

Ongeloof stond er op de gezichten van de Ajacieden na afloop van de wedstrijd. Ajax was vooral in de eerste helft heer en meester in het eigen stadion en speelde de ploeg van trainer Frans Adelaar in de eerste helft van de mat.

En hoewel de Amsterdammers veel kansen misten, mede dankzij een aantal goede reddingen van ADO-keeper Dorus de Vries, wist het toch op 2-0 voorsprong te komen door mooie doelpunten van Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder.

Maar tegen het einde van de eerste helft volgde de eerste tegenslag voor Ajax. Grygera moest het veld verlaten wegens een liesblessure, waarvan de ernst nog niet zeker is. Zijn vervanger was John Heitinga, die zijn invalbeurt begon met een gele kaart na overtreding op Michael Mols. Hij weld in de 63e minuut zelfs van het veld gestuurd na een overtreding op Geert den Ouden.

In de rust was er overigens nog een ander opmerkelijk incident. Scheidsrechter Eric Braamhaar bleef in de kleedkamers achter. De tweede helft werd gefloten door 4e offical Peter van Dongen.