donderdag, 20. oktober 2005 - 8:39

Adriaanse voorkomt witte zakdoeken

Voor FC Porto-coach Co Adriaanse was het in groep H van de Champions League vanavond erop of eronder. Na het verlies in het weekend tegen Benfica en gezien de nul punten die er tot nu toe gehaald werden in het kampioenenbal moest er gewonnen worden van Internazionale. Dat gebeurde ook.

In het eigen Estadio do Dragao brachten een eigen goal van Materazzi en een doelpunt van Benni McCarthy Porto een 2-0 overwinning. Door die zege bleven de witte zakdoekjes, die massaal het stadion mee in waren genomen achterwege voor Adriaanse.

De andere wedstrijd in Groep H eindigde in 0-0. In een oersaai duel op Ibrox Park kwamen Glasgow Rangers en Artmedia Bratislava niet tot scoren. Opvallend is dat de Slowaken na drie duels nu al vier punten hebben verzameld.

In groep F hield Real Madrid vanavond huis tegen Rosenborg BK. Het won na een galavoorsteling in de tweede helft met 4-1 van de Noren. Daar zag het bij rust absoluut niet naar uit. Toen leidde Rosenborg nog verrassend met 0-1 door een goal van Strand. Na de pauze brak het verzet van de gasten echter. Woodgate, Raul, Helguera en Beckham konden daardoor orde op zaken stellen.

Ook Olympiqe Lyon won weer in de Champions League. Ditmaal werd Olympiakos Piraeus aan de zegekar gebonden. De Franse kampioen kwam al vroeg op voorsprong dankzij Juninho. Een late gelijkmaker van Kafes leek Lyon echter te machtig te worden. Govou dacht daar anders over. Hij bepaalde de eindstand in blessuretijd op 2-1.

In groep G kwam er ook vanavond geen einde aan de lijdensweg van Anderlecht in de Champions League. Ditmaal ging het met 0-1 onderuit tegen Liverpool. Een goal van Cissé in de twintigste minuut was de Brusselse ploeg te machtig.

Op Stamford Bridge was Chelsea veel te sterk voor Real Betis Sevilla. De Londenaren zetten de Spanjaarden via treffers van Cole, Crespo, Carvalho en Drogba met maar liesfst 4-0 opzij.

Gunstig voor PSV was het doelpuntrijke gelijkspel van Fenerbache en Schalke '04. in poule E. De Duitsers en de Turken maakten beide drie goals en schotelden het publiek een uiterst aantrekkelijk duel voor. Fenerbahce kwam het best uit de startblokken. Via verdediger Fabiano kwam het op 1-0. Dat was ook de ruststand. Na de pauze was het Schalke dat de toon zette en via twee treffers van Lincoln (59e en 62e minuut) verdiend op voorsprong kwam. Lang genoot het daar niet van, omdat Nobre de stand weer gelijk trok na 73 minuten. Vier minuten later stonden de Duitsers echter weer voor. Kevin Kuranyi trapte de 2-3 tegen de touwen, nadat doelman Volkan over de bal heen maaide. Het slotakkoord was toch voor Fenerbache. Stephen Appiah schoot de thuisploeg na 79 minuten op 3-3. Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Fenerbache-middenvelder Alex vlak voor tijd.

Na drie speelronden is in poule E daarom alles nog open. AC Milan leidt de dans met vijf punten. Fenerbahce en PSV verzamelden er beide vier, terwijl ook Schalke nog kansrijk is met twee punten.
Categorie:
Tag(s):