donderdag, 25. augustus 2005 - 18:17

Aerobaticshow op Airport

Eelde

Aanstaande zaterdag, 27 augustus, wordt op Airport Eelde de jaarlijkse Airshow geopend met een spectaculaire act. Om 12:00 zal een Zweefvliegtuig, een Pilatus B4, van Team Eindhoven een aerobaticshow weggeven met manoeuvres die men nooit mogelijk zou achten voor een zwever. Vervolgens springen een vijftal parachutisten van de Koninklijke Marine op ludieke wijze uit een Lynx Helikopter.

De daarop volgende Airshow zal zo’n vier uur gaan duren. Onder andere het Breitling Jet Team, Seagull formation, Wings over Holland en Fokker Four zullen tijdens deze dag hun kunsten vertonen. Verder zijn er op de grond meer dan vijftig vliegtuigen te bezichtigen.

De gemeente Tynaarloo heeft uit veiligheidsoverwegingen wel besloten de omgeving van del luchthaven af te zetten, houdt u daar dus rekening mee. Parkeren kan in Osbroek daar vandaan rijden er pendelbussen naar het vliegveld.

In de terminal van Groningen Airport Eelde zijn de kaarten te verkrijgen tot en met 26 augustus. Gedurende de voorverkoop kost een airshowticket 10 euro.
Op zaterdag, de dag van de Airshow zelf, is de toegangsprijs € 12.50.
Kinderen tot 1.30 meter mogen gratis naar binnen. Bij de ingang kunnen bezoekers een programmaboekje kopen.
Kijk op de volgende site voor meer info: GAE
©BON – foto: Gabor Heeres
Provincie:
Tag(s):