dinsdag, 9. augustus 2005 - 12:54

‘Bouw je eigen droomvilla'

Almere

Die kans krijgen tien stellen in het nieuwe tv-programma De Bouw, dat vanaf begin september te zien is bij Talpa.
<BR>
<BR>De kandidaten bouwen onder leiding van een architect, een aannemer en een aantal vakmensen in dertien weken vanaf de fundering hun droomhuis. Gedurende deze periode wonen en leven de stellen in luxe keten op de bouwplaats.

Iedere week heeft één koppel de leiding. Zij moeten er voor zorgen dat de wekelijkse bouwdoelen worden gehaald en het eindresultaat in de gaten houden. Wekelijks wordt één koppel weggestemd door de andere stellen. In de finale, als er nog twee stellen over zijn, beslist de kijker via sms en internet welk stel het meeste recht heeft op de villa.

De villa wordt gebouwd in de Almeerse Stripheldenbuurt. De gemeente heeft voor het programma een bouwkavel van ca. 475 m2 beschikbaar gesteld. In het programma wordt Almere als woonplaats op een positieve manier onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Stichting Stadspromotie Almere (SSA).

De gemeente Almere werkt mee aan het programma omdat het prima aansluit op de wijze waarop de stad zich manifesteert. Een ruime, groene en moderne woonstad waar ruimte is voor experimenten, oftewel: ‘Het kán in Almere!’. De gemeente voert bovendien een actief beleid om eigen opdrachtgeverschap bij het bouwen van een woning te stimuleren.

De Stripheldenbuurt is de meest oostelijk gelegen wijk van Almere Buiten, vlak bij de Oostvaardersplassen. In deze wijk komen circa 2.300 woningen, enkele honderden zijn inmiddels gerealiseerd. Ook komen er twee binnenstedelijke bedrijventerreinen voor kleine, dienstverlenende bedrijven.

Om de kavel heen hebben de makers van het programma omliggende grond tijdelijk in bruikleen waar de kandidaten tijdens de uitzending verblijven. Eventuele overlast voor de buurt blijft beperkt omdat er in de directe omgeving van de kavel op dit moment geen andere bebouwing aanwezig is. Het terrein wordt geheel afgeschermd voor publiek. Om toegang te verkrijgen is een pasje nodig.

Foto: Fotobureau Tiernego
Provincie:
Tag(s):