donderdag, 25. augustus 2005 - 18:05

‘CU Award’ voor bollebozen

Groningen

De Hanzehogeschool Groningen en de Groningse automatiseerder Vertis reiken dit jaar voor het eerst een gezamenlijke prijs uit aan de beste afstudeerders aan het Instituut voor Informatie- en Communicatietechnologie van de hogeschool. De schrijvers van de door een vakjury als beste beoordeelde afstudeerscripties krijgen de ‘CU Award’ uitgereikt. Dat gebeurt op vrijdag 2 september tijdens het speciaal voor studenten bedoelde ochtendprogramma van het symposium "De onbegrepen ‘C’ van ICT".

Er is een CU Award in drie categorieën: voor studenten Bedrijfskundige informatica, studenten Technische informatica en deeltijdstudenten. Naast de CU-bokaal krijgen de winnaars onder meer een cheque van 1000 euro per persoon uit handen van Vertis.

De vakjury staat onder voorzitterschap van Koen Schuiling, wethouder van Economische Zaken, Sociale Zaken en Verkeer en Vervoer van de Gemeente Groningen. De andere juryleden zijn Hans Appel, lector van het Instituut voor ICT van de Hanzehogeschool Groningen en Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland; Herbert Blankestijn, journalist op het gebied van wetenschap en nieuwe media; Hein Visser, directeur van KPN Noord-Oost Nederland; en Hans Weerkamp, directeur van Vertis.

Het Instituut voor Informatie- en Communicatietechnologie van de Hanzehogeschool Groningen is medeverantwoordelijk voor de vormgeving van het ICT-domein in de regio. Het instituut leidt daartoe studenten op tot zelfstandige, praktijkgerichte ICT-professionals met een sterk gevoel voor innovatie en ondernemerschap. Ruim 800 studenten volgen er nu al, in voltijd of in deeltijd, een ICT-opleiding. Per jaar betreden meer dan 100 afgestudeerde Bachelors of ICT de arbeidsmarkt.

Vertis, de grootste zelfstandige automatiseerder van Noord-Nederland, zet complexe automatiseringsbehoeften van de klant om in ICT-systemen en oplossingen op het gebied van procesautomatisering. De technologie van marktleiders als Oracle staat daarbij centraal. Eerder dit jaar werd Vertis uitgeroepen tot onderneming van het jaar 2005 in de provincie Groningen. ©BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):