maandag, 26. september 2005 - 13:33

‘Zoenincident’ reden voor moord op vrouw en kinderen

Zoetermeer

Richard H. verklaarde maandag voor de rechtbank van Den Haag dat overspel, waar hij zijn vrouw Claudia van verdacht, de reden was dat zij voor hem had ‘afgedaan’. Caudia zou bijna 4 jaar eerder tijdens de oudejaarsviering met een vriend van het gezin gezoend hebben. H. staat terecht voor het vermoorden van zijn echtgenote Claudia en zijn twee dochtertjes van 3 en 5 jaar oud. Hun stoffelijke overschotten zou hij daarna hebben begraven in de bossen bij het Brabantse Chaam. H. heeft inmiddels de moorden bekend.

Tien dagen nadat Richard H. zijn vrouw en kinderen als vermist opgaf, werd hij aangehouden door de politie. In hun huis en auto zijn sporen van bloed aangetroffen die wijzen op een misdrijf. Vrijwel meteen legt H. een verklaring af en bekende hij de moorden. Ook wees hij de politie de plek aan, in de bossen bij Chaam waar hij hun lichamen had begraven.

H. verklaarde dat zijn vrouw na het ‘zoenincident’ definitief voor hem had afgedaan. Onduidelijk is of er daadwerkelijk iets heeft plaatsgevonden tussen Claudia en de vriend. Ook vertelde hij dat er vaak ruzie was omdat hij zijn vrouw slordig vond. De komst van de beide kinderen heeft de relatie ook niet positief vernaderd. H. voelde zich opzij gezet en niet meer nummer 1 voor zijn vrouw. Uit onderzoek is gebleken dat Richard H. ten tijde van de moorden al enige tijd een buitenechtelijke relatie had met een Poolse vrouw. Hij zou haar verteld hebben dat zijn vrouw en kinderen al enige jaren vermist waren. Het weekend dat hij zijn vrouw en kinderen vermoorde, zou zij op bezoek komen.

De feiten omtrent de drievoudige moord zijn vandaag nog niet aan de orde geweest. De rechtbank trekt meerdere dagen voor het proces uit. ©BON
Provincie:
Tag(s):