dinsdag, 13. september 2005 - 17:41

Agent in gezicht gestoken bij aanhouding

Haarlem

Het bovenregionale rechercheteam van de regiokorpsen Kennemerland, Zaanstreek-Waterland, Utrecht en Noord Holland Noord, heeft dinsdag in Lelystad en Almere zes mensen aangehouden. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Bij de aanhoudingen is gebruik gemaakt van arrestatieteams. Er zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder twee auto's.
<BR>De betrokkenen worden verdacht van het stelen of verduisteren van dure auto&#039;s, oplichting en het plegen van gewelddadige overvallen. Het rechercheteam onderzoekt de rol van de verdachten in inbraken en overvallen en gaat na of ze nog meer misdrijven op hun conto hebben. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In Lelystad stuitten politiemensen bij hun zoektocht naar auto's van betrokken verdachten op een lokale autokraker die net een geparkeerde auto had opengebroken. De man werd direct aangehouden maar stak met een schroevendraaier naar een politieman. Die werd in zijn gezicht geraakt maar kon met de hulp van zijn collega de verdachte in de boeien werken.

De autokraker is overgedragen aan de politie Lelystad. Die heeft in de woning van de verdachte de nodige aanwijzingen aangetroffen die duiden op meer door de man gepleegde misdrijven. De gestoken politieman bleek bij controle slechts licht gewond te zijn geraakt en kon zijn werk voortzetten. ©BON
Provincie:
Tag(s):