dinsdag, 25. oktober 2005 - 0:11

Agent rijdt door bij dodelijk ongeluk

Enschede

De politie Twente is ernstig in verlegenheid gebracht door het gedrag van een politieagent. De agent verleende geen assistentie bij een ongeluk waarbij een 75-jarige vrouw later aan de gevolgen daarvan overleed.

De politie Twente laat weten het geval ernstig te betreuren, diverse omstanders zich hebben geërgerd aan het gedrag van de agent.

De vrouw werd aangereden door een 22-jarige man omdat ze overstak zonder goed uit te kijken. Omstanders hielden een opvallende politieauto aan en vroegen om hulp. De agent die met andere mensen in de auto zat was met hen op weg voor een andere zaak. Hij liet weten dat er een andere dienstauto onderweg was en elk moment ter plekke kon zijn, maar hij verleende de ernstig gewonde vrouw ook geen hulp.

De politieman reed toen gewoon verder wat de achtergebleven omstanders zeer verbaasde. De politie Twente heeft in een persbericht meteen laten weten dat dit gedrag absoluut niet kan omdat een politieman ten allen tijde hulp moet bieden. De politie heeft laten weten dat de betreffende agent al op het matje is geroepen.


©Blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):