donderdag, 3. november 2005 - 11:01

Ajax overwintert in Europa

De kans is groot dat Ajax de volgende ronde van de Champions League haalt. Maar één ding staat nú al vast: Ajax overwintert in ieder geval in Europa. Want Ajax zal in Poule B minimaal derde worden en daarmee is deelname aan de UEFA Cup in ieder geval zeker.

Ajax heeft in Groep B van de Champions League na vier wedstrijden zeven punten verzameld en heeft daarmee een gat van vier punten geslagen met Thun. Sparta Praag is laatste met één punt.

Om door te gaan naar de volgende ronde in de Champions League, hebben de Amsterdammers op 22 november genoeg aan een zege in de wedstrijd tegen Sparta Praag in de ArenA. Een gelijkspel kan ook al genoeg zijn, tenminste als Arsenal in Zwitserland een puntje pakt bij Thun.

Maar zelfs als Ajax de beide laatste wedstrijden - tegen Sparta Praag en bij Arsenal - zou verliezen, eindigt de club nog minimaal als derde. Op de laatste speeldag treffen Sparta en Thun elkaar immers in Praag. En dat betekent, dat de twee clubs nooit alle twee hun wedstrijden kunnen winnen. Wint Thun (of wordt het een gelijkspel) dan kan Sparta Praag Ajax nooit meer voorbij. En wint Sparta, dan geldt datzelfde voor Thun.
Categorie:
Tag(s):