maandag, 24. oktober 2005 - 16:35

Ajax werkt hard aan 'nieuw gezicht'

Nu het kampioenschap in oktober al zo goed als verspeeld lijkt, gaat Ajax de komende maanden al vast hard werken aan een flinke renovatie van de spelersgroep voor volgend seizoen.

Gerrie Mühren verblijft momenteel in Brazilië, Ruud Krol en Gerard van der Lem bekeken afgelopen zondag onder meer NAC'er Julian Jenner en niemand in Amsterdam twijfeld er ondertussen nog aan dat Klaas Jan Huntelaar volgende seizoen dé nieuwe centrumspits van Ajax wordt. Bovendien wordt er nog altijd druk gezocht naar versterkingen voor op de flaken, waar Blind op links alleen Nicolae Mitea en op rechts slechts de beschikking over Mauro Rosales als echte buitenspelers heeft. Twee blessuregevoelige en bovendien niet altijd even constante spelers.

Maar het is niet alleen uit sportief oogpunt dat Ajax nu al met de selectie voor volgend jaar bezig is. Van acht spelers loopt komende zomer immers het contract af en onder het zit een handvol basisspelers. Tomás Galásek, Nigel de Jong, Maxwell, Hatem Trabelsi en Steven Pienaar zijn na dit seizoen einde contract en dus transfervrij. Het vijftal kan bijtekenen, maar het lijkt vrijwel zeker dat in ieder geval de laatste drie een punt zetten achter hun verblijf in Amsterdam.

Ook van Hans Vonk, Yannis Anastasiou en Nourdin Boukhari lopen de verbintenissen medio 2006 af, maar voor deze spelers lijkt er weinig toekomstperspectief meer weggelegd in de ArenA.
Categorie:
Tag(s):