zondag, 17. april 2005 - 15:06

Alesi wint seizoensopener Hochenheim

Jean Alesi bleek zondagmiddag het meest te profiteren van het startongeluk tijdens de eerste race van de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) op de Hochenheimring. Alesi pakte de leiding na de herstart en gaf deze niet meer uit handen. De fransman bouwde gedurende de race zijn voorsprong uit naar ruim 7 seconden en was te sterk voor zijn Mercedes-collega’s Gery Paffet en Bernd Schneider die tweede en derde finishde.

Mattias Ekström mocht de race van pole position van start gaan, maar verloor zijn eerste plaatst nog voor de allereerste bocht. Een crash in de eerste bocht, waarbij Capello, Kristensen en Aiello hun waterloo vonden, zorgde ervoor dat de race vanachter de safetycar van start ging.

Na de herstart vanachter de safetycar, barste het gevecht om de eerste plaats in de zevende ronde los. Voormalig formule 1-coureur Jean Alesi wist de leiding te pakken nadat Paffet en Ekström vanuit leidende positie direct de pits opzochten.

Met nog zo’n 15 ronden te gaan hadden alle toppers hun twee verplichte pitstops gemaakt. Nadat het stof van de pitstops was opgetrokken, bleek de voorsprong van Alesi te groot voor de concurrentie. De voormalig Ferrarie formule 1-coureur wist de gehele race zijn hoofd koel te houden, ook toen een haas tijdens zijn tweede pitstop vlak voor zijn wielen wilde oversteken.

De eerste race van het nieuwe DTM-seizoen bleek een groot succes voor Mercedes. Paffett en Mercedes-coryfee Bernd Schneider mochten het podium aanvullen. Ondanks een openstaande deur wist Paffett tot op de meet voor te blijven.

Dat het DTM knap lastig kan zijn bewees tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen. De Fin keerde voor het eerst sinds drie jaar terug op het circuit. Tijdens de kwalificatie wist Häkkinen niet verder te komen dan een 15 startplek. Na een goede start, waarbij hij uit de problemen wist te blijven, wist de Fin naar een prima achtste plaats te rijden.

©BON
Categorie:
Tag(s):