dinsdag, 1. februari 2005 - 10:07

Alfa Romeo Brera

Amsterdam

De nieuwe Alfa Romeo Brera maakt zijn debuut op de Salon van Genève 2005, hetzelfde toneel waarop hij in 2002 als concept car, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, zijn opwachting maakte. Om vervolgens tal van internationale (design)prijzen in de wacht te slepen.
<BR>De Brera, die eind van dit jaar leverbaar zal zijn, beschikt met zijn unieke en exclusieve stijl over de kenmerken die zo onderscheidend zijn voor het merk Alfa Romeo: sportiviteit en elegantie. De harmonie tussen vorm en functie, in combinatie met uitstekende techniek en motoren, maakt de Brera een state-of-the-art coupé. De Alfa Romeo Brera is een ruimbemeten &#039;2+2&#039; (183 cm breed, 441,3 cm lang en 137,2 hoog), ook al wekt het model door de spits toelopende voor- en achterzijde een compacte indruk.

Binnenin ontstaat een zeer aangename en sofisticated atmosfeer door het gebruik van kostbare materialen en de toepassing van innovatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het vaste, glazen dak dat door de grotere lichtinval de passagiers een gevoel van ruimte geeft, en tevens de lijnen van de auto energieker maakt.

De klant kan kiezen uit drie uitrustingsniveaus en drie motoren: één turbodiesel (2.4 JTD met 200 pk) en twee JTS benzinekrachtbronnen (een 2.2 met 185 pk en een 3.2 met 260 pk), te combineren met - afhankelijk van de versie - een handgeschakelde 6-versnellingsbak of automaat. De temperamentvolle Alfa Romeo Brera staat garant voor excellente rijprestaties, dankzij de double wishbone voorwielophanging en de Multilink configuratie achter. De Brera koppelt een hoog rijcomfort aan een sportieve afstemming en biedt, op enkele versies, tevens de mogelijkheid van permanente vierwielaandrijving (Alfa Q4).

Op veiligheidsgebied beschikt de Alfa Romeo Brera over de meest geavanceerde elektronische voorzieningen, die het weggedrag van de auto controleren en daar waar nodig zullen ingrijpen. Dit is in het kort de Alfa Romeo Brera, een nieuwe coupé die er niet alleen in zal slagen grote emoties teweeg te brengen, maar ook maximaal rijgenot en een gevoel van welbehagen aan boord weet te garanderen. ©BON
Categorie:
Tag(s):