maandag, 26. september 2005 - 21:09

Almere is veiligste stad

Almere

Almere is de veiligste van de tien grote gemeenten in Nederland. Dit blijkt uit cijfers die het CBS vandaag heeft gepubliceerd afkomstig uit een vergelijkend onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat Almere het minste aantal misdrijven per 1000 inwoners heeft.
<BR>Op het gebied van geregistreerde vernielingen scoort de gemeente Almere het hoogst. Het consequente aangiftebeleid van de gemeente Almere bij Politie Flevoland draagt daaraan bij. Op een totaal van 3.632 in 2004 neemt de gemeente Almere 2.044 voor haar rekening. Hierdoor krijgt de politie een goed beeld van de omvang en de aard van de vernielingen waardoor gerichte surveillance mogelijk is. In combinatie met preventieve maatregelen en een gerichte daderaanpak is het aantal geregistreerde vernielingen vanaf 2002 aan het dalen.

De politie is blij met de aangiftebereidheid van de gemeente Almere. Samenwerking met de gemeente en andere veiligheidspartners staat nog steeds garant voor veiligheid in de snelst groeiende stad van Nederland. ©BON
Provincie:
Tag(s):