vrijdag, 21. oktober 2005 - 17:04

Amsterdamse wil wit paleis terug

Amsterdam

De VVD Deelraadsfractie Amsterdam-Centrum ziet het paleis op de Dam na de komende opknapbeurt graag terug in de oorspronkelijke witte kleur. Bovendien wil de VVD dat het gebouw haar publieksfunctie weer verkrijgt die door de bestemming als koninklijk paleis grotendeels verloren is gegaan.

Het parelwitte Bentheimer steen waarin de schepping van Jacob van Campen is gebouwd lijkt met moderne technieken grondig te kunnen worden gereinigd zonder dat het gebouw daardoor wordt beschadigd. Daarmee kan het als achtste wereldwonder bekend staande gebouw dus letterlijk en figuurlijk weer de parel van de Dam worden.

Om deze reden vraagt de VVD het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Centrum een brief te sturen aan de minister van VROM met het verzoek het paleis op de Dam tijdens de opknapbeurt ook aan de buitenkant in zijn oude luister te herstellen. Daarbij zal de minister worden verzocht met de “Stichting Het Koninklijk Paleis� contact op te nemen over uitgebreidere publieke functies van dit gebouw. Vanavond werd het voorstel behandeld in de Raadsvergadering en aangenomen.
Provincie:
Tag(s):