woensdag, 12. oktober 2005 - 10:05

ANWB verwacht grote herfstdrukte

Badhoevedorp

De avondspits van vrijdag 14 oktober wordt volgens de ANWB erg druk. Voor 700.000 mensen begint dit weekend de herfstvakantie. In de regio's Midden en Zuid sluiten de scholen. De uittocht zorgt voor veel files, die mogelijk nog langer worden doordat er op veel snelwegen aan de weg wordt gewerkt.

Van de 700.000 vakantiegangers blijft de helft volgens de ANWB in eigen land, de rest gaat naar het buitenland. Vanaf vrijdagmiddag 13.00 uur komt de drukte op de wegen al aardig op gang. Vooral de wegen rond Utrecht en de Veluwe zullen vol staan, verwacht de bond. Het hoogtepunt van de drukte valt tussen 15.00 en 18.00 uur.

Het zal ook langer duren voordat avondspits voorbij is, maar na 20.00 uur zijn de meeste files wel verdwenen.
Wegversmallingen en werkzaamheden zorgen op een aantal plaatsen voor extra oponthoud. Zo wordt er onder andere gewerkt op de Moerdijkbrug (A16), bij het Kleinpolderplein bij Rotterdam (A13) en tussen Apeldoorn en Arnhem (A50). Bovendien sluit Rijkswaterstaat dit weekend de A12 Utrecht-Den Haag, tussen Gouda en Zoetermeer.

Wegen met kans op lange files:
A1 Amsterdam * Amersfoort- Hengelo
A2 Utrecht * Maastricht, vooral bij knooppunt
Everdingen, 's-Hertogenbosch en Maastricht
A12 Utrecht * Arnhem, bij Utrecht en Arnhem
A15 Rotterdam * Nijmegen, bij knooppunt Gorinchem en
knooppunt Valburg
A16 Rotterdam * Breda, voor de Moerdijkbrug
A27 Utrecht * Breda, voor knooppunt Gorinchem
A28 Amersfoort * Zwolle, tussen knooppunt Hattemerbroek
en Zwolle
A50 Apeldoorn * Eindhoven, bij Arnhem

Vanwege de marathon van Amsterdam zal de zuidkant van de stad zondag lastig bereikbaar zijn met de auto. De start en finish zijn bij het Olympisch stadion. Het parcours loopt via Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel.
Categorie:
Tag(s):