maandag, 12. september 2005 - 11:30

Appelpop sfeervol verlopen

Tiel

Vrijdagavond zorgde "Appelpop" voor een zeer grote toeloop van het publiek. De sfeer was ronduit vriendelijk. Slecht vier personen werden aangehouden voor geringe feiten. Wel werden er 20 bekeuringen geschreven voor wildplassen. De ‘Corso-zaterdag’ werd druk bezocht. Door de politie is niet of nauwelijks opgetreden.

Zaterdag was het extreem druk tijdens 'Appelpop'. Om 13.00 uur was één van de drie muziektenten al vol doordat een bekende artiest, de grote publiekstrekker bleek. Hoe later de avond, hoe drukker het werd. Rond 22.00 uur was de grootste tent vol met ongeveer 15.000 personen, op het voorterrein bevonden zich zeker 10.000 personen.
Vijf personen werden aangehouden voor geringe feiten, maar ook nu werden zo’n 20 personen bekeurd voor wildplassen.

De politie is zeer te spreken over de samenwerking met de organisatie van het Appelpop-evenement, de brandweer en de gemeente. Ook de horeca hield zich uitstekend aan de gemaakte afspraken, zoals geen glaswerk op straat, op tijd de muziek uit en niet meer tappen op de terrassen na een bepaald tijdstip.

Nogal wat mensen verloren in het gedrang hun portemonnee. Een aantal eerlijke vinders bracht gevonden voorwerpen naar het ‘Mobiele Politie Steunpunt ’. Dit steunpunt stond goed zichtbaar voor het publiek op de Havenkade. Tijdens dit evenement zijn verschillende eigenaren daar weer hun verloren voorwerp komen ophalen.

Zowel omwonenden alsook het publiek gaven meermalen te kennen, blij te zijn met de zichtbare aanwezigheid van de politie.
Provincie:
Tag(s):