dinsdag, 13. september 2005 - 15:38

Arrestatieteam overmeesterd verwarde man

Zaandam

Met behulp van een arrestatieteam heeft de politie Maandagavond een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, die zich op de derde etage van een flatwoning aan de Linnaeusstraat in Zaandam had verschanst. De man had eerder op de middag zijn vriendin mishandeld en politieagenten gingen naar de woning om hem aan te houden. De man bleek vernielingen in de woning te hebben aangericht en bedreigde de politieagenten met messen.

Nadat de politie zich uit de woning had teruggetrokken, dreigde de man zichzelf in brand te steken. Hij overgoot zich met een vloeistof en stak zijn t-shirt aan om het daarna meteen uit te trekken. Hij raakte niet gewond. Brandweer en ambulancedienst zijn vervolgens ter plaatse gekomen. Ook zette de politie onderhandelaar in om de man te bewegen de woning te verlaten en werd een arrestatieteam gealarmeerd.

Toen na ruim twee uur onderhandelen bleek dat de man niet vrijwillig de woning zou verlaten is besloten tot inzet van het AT. Nadat de man was aangehouden is hij naar het bureau overgebracht en ingesloten. Hij bleek onder invloed van cocaïne te zijn. ©BON – foto’s: Lorenzo Derksen
Provincie:
Tag(s):