zaterdag, 15. oktober 2005 - 19:57

Arsenal verliest, Chelsea blijft ongenaakbaar

Chelsea is ook na de negende speelronde nog zonder puntverlies. Zaterdag wonnen The Blues ruim van het arme Bolton Wanderers (5-1). De Londenaren gaan met 27 punten uit negen duels en doelsaldo van 23 voor en drie tegen, soeverein aan kop in het Premiership.

Stelios Giannakopolous zette de bezoekers op Stamford Bridge nog wel op een vroege voorsprong, maar na de pauze schakelde Chelsea een tandje bij en walste de ploeg van José Mourinho over Bolton heen (zonder de geblesseerde Arjen Robben). Didier Drogba en Frank Lampard bogen de achterstand binnen tien minuten om in een 2-1 voorsprong en nadat Bolton's Ricardo Gardner kort daarop rood kreeg, was er helemaal geen houden meer aan.

Ook Manchester United en Liverpool pakten de volle winst. De Mancunians, derde op de ranglijst, was op bezoek bij Sunderland met 1-3 te sterk. Rooney en Van Nistelrooij gaven United in het Stadium of Light een comfortabele 0-2 voorsprong. Tien minuten voor tijd keerde de spanning terug - nadat Stephen Elliot doelman Edwin van der Sar wist te verschalken - maar de Italiaanse invaller Guiseppe Rossi deed Sunderland vlak daarna definitief de das om.

Liverpool lijkt na de moeizame competitiestart zijn draai te hebben gevonden. The Reds wonnen in het eigen Anfield Road met 1-0 van Blackburn Rovers. De Fransman Djibrill Cissé scoorde een kwartier het enige en winnende doelpunt voor de thuisploeg, waar Boudewijn Zenden de hele wedstrijd meespeelde. Desondanks staat de Champions League nog altijd op een teleurstellende twaalfde plaats.

Arsenal doet het al niet veel beter. Zonder Van Persie, maar wel weer met Bergkamp, verloren The Gunners met 2-1 van het laaggeklasseerde West Bromwich Albion. De Zwitser Phillipe Senderos wees Arsenal nog wel de weg, maar de ploeg van Arsène Wenger raakte desondanks het spoor volledig bijster. Ex-Gunner Nwanko Kanu en Darren Carter deden de ruim 26.000 fans in het volgepakte The Hawthorns exploderen. Invaller Quincy Owusu Abeyie kon niks meer aan die feestvreugde veranderen. De tegenstander van Ajax in de Champions League is door de pijnlijke nederlaag afgezakt naar de achtste plaats.
Categorie:
Tag(s):