zondag, 31. juli 2005 - 23:07

Arsenal wint tournament, Ajax stelt teleur

Arsenal is winnaar geworden van het Amsterdam Tournament. De ploeg van manager Arsene Wenger versloeg vananond FC Porto met 2-1. Na de 1-0 winst op Ajax van vrijdagavond was dat meer dan genoeg, omdat Boca Juniors tegen Ajax niet verder kwam dan 1-0.
<BR>
<BR>Matiger dan vrijdagavond zou het eigenlijk niet meer kunnen. Toch slaagde Ajax er in om vanavond een nog slechtere prestatie op de mat neer te leggen.

Uitgespeelde aanvallen wisten de Amsterdammers nauwelijks te creeëren. Het probeerde wel tot kansen te komen, maar het spel voltrok zich daarvoor in een te laag tempo.

Boca Juniors keek het allemaal aan en vond het wel best wat de ploeg van trainer Danny Blind allemaal deed. Het groef zich in en loerde op de counter. Die aanpak was in 41e minuut succcesvol toen Calvo de 1-0 op het bord zette. Over die tegenslag kon Ajax zich in de tweede helft niet heenzetten. Het geploeter duurde voort en de pech werd alleen maar groter.

Halverwege het tweede bedrijf kwamen Maarten Stekelenburg en Hatem Trabelsi met elkaar in botsing, waarna beiden de strijd moesten staken. Trabelsi liep een hersenschudding op en Stekelenburgs schouder raakte uit de kom, waardoor het tweetal onzeker is voor de Johan Cruijffschaal en de vooronde van de Champions League. De dompers stonden synoniem voor een avond waaraan toch al weinig plezier beleefd werd en die nog meer afbreuk deed aan het toch al broze Amsterdamse zelfvertrouwen.

In tegenstelling tot Ajax werkte Arsenal wel aan het goede gevoel. De Londenaren beslisten het toernooi vanavond aan het begin van de tweede helft. Met Bergkamp en Ljungberg als invallers in de ploeg gaven de sterren even gas en begonnen ze bij vlagen ook echt goed te voetballen. Het had twee goals van Fredrik Ljungburg in een kort tijdsbestek tot gevolg. De Zweed schoot raak in de 49e en 58e minuut. Hij maakte daarmee de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan, waarin Lisandro de Portugezen op 1-0 had gezet.
Categorie:
Tag(s):