donderdag, 4. augustus 2005 - 10:12

Auto onder tram

Utrecht

Woensdagmiddag is een auto bij het Stationsplein te Utrecht onder de tram gereden. De bestuurster is met slechts hele lichte verwondingen uit de totaal vernielde auto gekomen. Om 16.54 uur kwam bij de Regionale Alarmcentrale een melding binnen van auto onder de tram bij het Stationsplein ter hoogte van de afrit van het taxiplateau.

De bestuurder zou nog bekneld zitten in de auto. De auto zou ook in brand zijn gevlogen. Hierop is direct uitgerukt met een blusvoertuig, ongevallencontainer en de officier van dienst.
Bij aankomst bleek de brand in de auto al te zijn geblust. Dit door snel handelen van de trambestuurder en een collega. Omstanders hadden de bestuurster al uit de auto geholpen. De auto is bij de botsing totaal vernield en de tram heeft aan de voorzijde forse beschadegingen opgelopen.

De bestuurster heeft aan de botsing slechts enkele oppervlakkig verwondingen over gehouden en hoefde na onderzoek door het ambulancepersoneel niet voor verdere onderzoek naar het ziekenhuis. De politie heeft gezorgd voor vervoer naar huis. Ook de trampassagiers en -bestuurder zijn er met de schrik vanaf gekomen. De tram was door de vakantieperiode gelukkig niet heel vol. De passagiers hebben hun reis met een andere tram kunnen vervolgen.
De politie onderzoekt het ongeluk.

© BON / Foto's Michael Mulder
Provincie:
Tag(s):