zaterdag, 3. december 2005 - 17:10

Automobilist (88) overlijdt na verkeersongeval

Bergen op Zoom

Een 88-jarige inwoner van Bergen op Zoom is vrijdagavond, nadat zich complicaties hadden voorgedaan, overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval, dat vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft plaatsgevonden aan de Huijbergsebaan. De man reed vanaf de Klein Molenbeekseweg plotseling zonder te stoppen de kruising met de Huijbergsebaan op. Een 32-jarige automobilist uit Bergen op Zoom, die op de Huijbergsebaan in de richting Huijbergen reed, probeerde uit alle macht een aanrijding te voorkomen door te remmen, maar raakte het voertuig van de 88-jarige man in de linkerflank.

Omdat het bestuurdersportier van zijn auto niet meer van binnenuit geopend kon worden, hebben omstanders het portier geopend. Kort daarna arriveerde de politie, die de man adviseerde om, in afwachting van een ambulance, in zijn voertuig te blijven zitten. De man was op dat moment goed aanspreekbaar en heeft zelfs nog aan de politiemannen verteld naar welk garagebedrijf zijn vernielde voertuig kon worden gesleept.

Omdat de airbag was geactiveerd, heeft de brandweer voor alle zekerheid het dak van het voertuig geknipt om bij het bevrijden van het slachtoffer eventueel letsel zo veel mogelijk uit te sluiten. Hierna is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat beide voertuigen waren weggesleept, hebben de politiemannen nog bij het Lievensbergziekenhuis navraag gedaan naar het letsel. De man bleek in ieder geval gebroken ribben te hebben. In de loop van de avond werd de politie echter op de hoogte gesteld van het overlijden van de man. Er bleken zich dusdanige complicaties te hebben voorgedaan dat de man aan de gevolgen van het ongeval is overleden.
Provincie:
Tag(s):