zondag, 28. augustus 2005 - 18:47

Automobiliste ten onrechte bekeurd voor €350,-

Onlangs werd een automobilist onaangenaam verrast door een mededeling van het KLPD, dat zij op de A2 bij Breukelen 46 km/u te hard had gereden. Volgens de begeleidende brief had zij op 29 juli rond 20:24 uur 126 km/u gereden waar ter plekke 80 km/u was toegestaan.

In de stellige overtuiging dat er geen werkzaamheden waren op de genoemde datum is zij zelf in aktie gekomen en heeft telefonisch contact opgenomen met Rijkswaterstaat. Deze konden haar bevestigen dat er op 29 juli inderdaad geen werkzaamheden waren. Hierop heeft ze contact opgenomen met de Officier van Justitie en het verhaal uitgelegd. De Officier is vervolgens ook op onderzoek uitgegaan en al snel kon de snelle dame worden gerustgesteld.
De snelheidsovertreder bleek een auto met aanhanger te zijn die op dezelfde foto stond. Voor die weggebruikers is inderdaad een wettelijke beperking van 80 km/u op de snelweg van kracht. Helaas was de dienstdoende ambtenaar niet slim genoeg om dit door te hebben en heeft waarschijnlijk een bekeuring gestuurd naar beide automobilisten op de foto.
Al met al is dit wederom een bewijs van het grootste probleem van de huidige controletechnieken. Als er meerdere auto's op de foto staan, is het nauwelijks te zeggen wie van de fotomodellen daadwerkelijk de overtreding heeft gemaakt.

© BON / Tekst: Michel
Provincie:
Tag(s):