zondag, 27. februari 2005 - 17:07

AZ zet achterstand om in winst

Barry van Galen heeft wederom AZ geholpen aan de overwinning op Willem II. Een paar dagen geleden stond hij aan de basis van de overwinning op Alemannia Aachen en ook nu nam hij AZ op sleeptouw.

AZ leek in het begin erg veel moeite te hebben met het spel van Willem II. Zeker ook door het uitvallen van doelman Henk Timmer. Hij kwam ongelukkig in botsing met Iwan Redan. Zijn vervanger, Theo Zwarthoed, maakte na een klein half uur een blunder en Jatto Ceesay maakte hier handig gebruik van: 1-0 voor de thuisploeg.

Tegen alle verhouding in scoorde Bary van Galen in de blessuretijd van de eerste helft nog de gelijkmaker.

In de tweede helft kwam AZ pas echt op gang en begon een goede vorm te tonen. Waar Willem II vergat te scoren, vond AZ wel het net. Na tien minuten in de 2e helft scoorde Olaf Lindenbergh uit een voorzet van Van Galen. Zelf maakte van Galen nog de 3-1 en zo was Willem II geklopt. Invaller Frank van Mosselveld kreeg ook nog eens rood na een harde tackel.

Scheidsrechter Fred Sterk besloot de wedstrijd vervolgens een kwartier stil te leggen wegens vermeende spreekkoren. In het restant gebeurde er vrijwel niets meer.