donderdag, 11. augustus 2005 - 21:23

Balkenende opent folklorefeest Kruiningen

Kruiningen

Op 3 september opent minister-president Balkenende in Kruiningen het folklorefeest van Ôns Boeregoed. De opening vindt om 10.00 uur plaats op de Markt. De minister-president geeft hiermee het startsein voor de vele activiteiten die op die dag plaatsvinden. De Zeeuwse klederdrachtvereniging organiseert dit folklorefeest ter ere van haar 15-jarig bestaan.

Er is een uitgebreid programma samengesteld met uiteenlopende activiteiten. De nadruk ligt op folklore. Zo zijn er klederdrachtgroepen uit heel Nederland aanwezig die samen ca. 35 optredens verzorgen. De optredens bestaan uit zowel klederdrachtshows als uit volksdansen. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen van onder andere oude auto’s en tractoren, een ouderwetse wasdag en kleinvee. Demonstraties worden gegeven door ringrijders, een koetsenstoffeerder en een hoefsmid. ’s Middags is er een boerenkoopdag waarbij 150 objecten onder de hamer gaan.

Om een breed publiek te dienen staan er ook niet-folkloristische activiteiten op het programma, waaronder een spectaculaire roofvogelshow. Verder is er een uitgebreide braderie en rommelmarkt en kan men, onder begeleiding van de brandweer, de kerktoren beklimmen. De activiteiten worden om 16.30 uur afgesloten met een grote optocht. Aansluitend is er tot 22.30 uur in de feesttent voor het verenigingsgebouw live Zeeuwse en Vlaamse volksmuziek.

De vereniging richt zich met het feest op een breed publiek, van jong tot oud. De entree is gratis. Mensen die een volledig programma van de activiteiten willen hebben, kunnen dat verkrijgen via de website www.ons-boeregoed.nl.

© BON - Tekst/foto's: Ons-Boeregoed
Provincie:
Tag(s):