zondag, 31. juli 2005 - 13:17

Barrichello en Massa naar ander team?

De geruchtenmolen draait weer eens op volle gang, echter kunnen de geruchten dit maal wel eens waarheid gaan worden. Geruchten gaan de ronde dat dit weekend tijdens de Grand Prix van Hongarije reeds een aantal overeenkomsten zijn gesloten die voor 2006 een verschuiving zullen veroorzaken in het rijdersveld.

Eén van die overeenkomsten zou een overstap betekenen van Sauber’s Felipe Massa naar het team van Ferrari, als teamgenoot van Michael Schumacher in 2006. Rubens Barrichello zal op zijn beurt de overstap naar B·A·R gaan maken, zo doen de geruchten vermoeden.

Dat de overstap van Massa naar Ferrari eigenlijk zo goed als zeker is, bevestigde ook Peter Sauber in een interview, toen hem naar de situatie gevraagd werd: “Ik had Massa graag bij het team gehouden voor nog een jaar langer, maar daar is het nu te laat voor�, aldus Sauber.

Barrichello kon op zijn beurt nog niks over de kwestie vertellen: “Het feit is dat ik niks te zeggen heb, naast hetgeen ik reeds heb verteld. Ik heb een contract met Ferrari en dat is het hele verhaal�, zo vertelt Barrichello. Wat later die dag wist de Braziliaan echter wat meer te vertellen: “Ik wil de discussie niet aangaan of ik een team kan leiden, aangezien het allemaal op hetzelfde neer zal komen: Ga ik naar B·A·R of niet? Maar ik heb een goed seizoen, wat betreft competitiviteit, dat alles nog mogelijk is�, aldus Barrichello.

Voormalig wereldkampioen Nelson Piquet, tevens landgenoot van Barrichello, weet ons in diverse media te vertellen dat een tweejarige overeenkomst reeds zou zijn getekend. Piquet kan de keuze van Barrichello wel begrijpen en acht het team van B·A·R een goed team voor de Braziliaan. De Braziliaanse media zijn dol op de geruchten aangezien twee Brazilianen bij twee competitieve teams oude tijden zou doen herleven.

Massa daarentegen leek echter al meer te weten: “Ja, ik zit in een goede positie, dankzij het goede seizoen dat ik draai. Ferrari is een droom van mij en het zou een geweldige ervaring zijn, zolang ik maar een concurrerende wagen heb�, zo vertelt Massa. Massa zou geen problemen zien als teamgenoot van Schumacher: “Teamgenoot zijn van Schumacher, ik denk niet dat het een probleem zou zijn. Hij is mijn referentiepunt, als ik hem versla ben ik op mijn weg om zelf wereldkampioen te worden.�

Ook ging Massa in op het feit of hij het er wel eens met landgenoot Barrichello over heeft: “Nee ik heb hier nog nooit met Barrichello over gesproken. We zijn vrienden, en we gaan wel eens uit eten samen, maar hier praten we nooit over. Maar goed, ik hoop dat een beslissing snel zal vallen�, aldus Massa.
Categorie:
Tag(s):