maandag, 22. augustus 2005 - 13:25

Beatnach afgelast

Den Haag

De tweede editie van het Haagse muziekfestival Beatnach gaat niet door. Dat heeft de organisatie zondag bekend gemaakt. Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat in de Houtrusthallen de legendarische Haagse Beatnach plaatsvond. Op zaterdag 17 september aanstaande zouden de belangrijkste spelers van de eerste Haagse Beatnach nog één maal bij elkaar komen voor een ultieme reünie.

De reden is de teleurstellende kaartverkoop. Little Rock Concerts heeft tot nu toe slechts 800 van de 5.000 beschikbare kaarten verkocht. ‘Omdat de reünie van het festival wordt georgansieerd met particulier geld is het risico te groot geworden’, aldus Ben van Es van Little Rock Concerts. Reden voor de teleurstellende kaartverkoop is volgens Van Es ‘het grote aanbod aan festivals.’

In 1980 trok de Haagse Beatnach 8.000 bezoekers. Tijdens de laatst editie van Parkpop trok het veertig minuten durende voorproefje van de Beatnach vele tienduizenden mensen. Bij de tweede editie zouden artiesten als Mariska Veres van Shocking Blue en Frans Krassenburg van The Golden Earrings optreden.

©BON
Provincie:
Tag(s):