maandag, 26. september 2005 - 14:08

Begrafenis in kartonnen kist

Maasbracht

Het Maasbrachtse bedrijf Seker uitvaart solutions komt met een herbruikbare uitvaartkist op de markt. De overledene komt in een milieuvriendelijke golfkartonnen kist te liggen. Daaromheen zit de uitvaartkist (Coffin Cover), een met fineer belegde uitvaartkist, die wordt verwijderd voordat de overledene ter aarde wordt besteld of gecremeerd. Hierdoor is de Coffin Cover meerdere malen te gebruiken.

De golfkartonnen kist wordt aan het eind van de uitvaart uit de Coffin Cover gehaald. De Coffin Cover kan vervolgens worden ingeklapt en worden opgeborgen in een hoes. Volgens Knoben is in Engeland zo’n Cover al meer dan 50 keer gebruikt. De kist zal rond de 150 tot 200 euro kosten. Een normale uitvaartkist kan al gauw 750 euro kosten.

Volgens bedrijfsleider Patrick Knoben van Seker is dit de eerste keer dat het produkt op deze manier op de Nederlandse markt wordt gebracht. Hij is op het idee gekomen tijdens zijn studie commerciële economie. Hij zocht een manier om de uitvaartkosten te beheersen.
Via internet kwam hij uit bij een Engels bedrijf dat de Coffin Cover maakt. In samenwerking met het Engelse bedrijf heeft de Maasbrachtenaar nu een contract gesloten om de Coffin Cover met bijbehorende kartonnen kist op de Nederlandse en Belgische uitvaartmarkt aan te bieden.

‘De reacties uit het land zijn tot nu toe positief’ zegt Knoben. ‘Zowel van de uitvaartondernemers als van de potentiële klanten’. Hij is druk in gesprek met de uitvaartbranche om de Coffin Cover onder de aandacht te brengen.

De jonge ondernemer verwacht in de toekomst met het Engelse bedrijf nog meer vernieuwingen door te voeren in de uitvaartwereld.

© BON/Foto:Seker BV
Provincie:
Tag(s):