dinsdag, 27. september 2005 - 13:02

Bejaarde scootmobieler toont 'pielemans' aan kleine kinderen

Zwolle

Dat het rijden op een scootmobiel voor de nodige ontspanning kan zorgen, staat onontkomelijk vast. Maar het is wat al te dol als iemand van 70 jaar tijdens een dergelijk ritje geheel ongevraagd en totaal onverwacht zijn geslachtsdeel aan spelende kinderen laat zien. Een opmerkelijk staaltje van mobiele exhibitionisme in Zwolle.

Aan zeker drie meisjes van rond de zeven jaar heeft de Zwollenaar tijdens het rijden op zijn scootmobiel zijn geslachtsdeel laten zien. Ook vroeg hij de kinderen of hij ze mocht betasten. Deze doldrieste escapades vonden bijna een jaar geleden plaats in de buurt van de nieuwe Zwolse woonwijk Stadshagen. De man moest zich gisteren voor de rechtbank in Zwolle verantwoorden voor zijn (geslachts)daden. Hij kwam echter niet opdagen en vond de hele zaak maar sterk overdreven. Hem treft geen schuld want ‘die meisjes liepen daar al bloot rond. Ik heb niks gedaan’ had de man vooraf al aangegeven.

Wel aanwezig was een moeder van de betreffende meisjes. Zij wilde het vonnis van de rechtbank uit de eerste hand vernemen. Naast een boete van driehonderd euro werd de man ook tot een voorwaardelijke celstraf van een week veroordeeld. De bejaarde exhibitionist kreeg ook een veroordeling vanwege het overtreden van een winkelverbod. Bij supermarkt Konmar had de man een toegangsverbod maar ook dat werd door hem genegeerd.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):