woensdag, 24. augustus 2005 - 23:55

België met twee clubs in CL

In België is vanavond de vlag gehezen. Eindelijk smaakt onze Zuiderburen eens het genoegen om met maar liefst twee ploegen in de Champions League actief te zijn. Zowel Anderlecht als Club Brugge plaatsen zich voor het kampioenenbal.

De meeste moeite om zover te komen, had Club Brugge. Na het 1-0 verlies in de uitwedstrijd bij het Noorse Valerengen, had de ploeg van Jan Ceulemans penalties nodig om die achterstand ongedaan te maken. De Bruggelingen hadden in de strafschoppenreeks de zenuwen het best onder controle en wonnen met 4-3. Dat het tot verlengen en elfmeterschieten kwam, dankte Brugge aan een doelpunt van Bosko Balaban vlak voor tijd.

Anderlecht had minder moeite met Slavia Praag. Thuis had Paars-Wit al met 2-1 van de Tsjechen gewonnen. Vanavond was de Brusselse ploeg wederom te sterk voor Slavia. De ploeg van Franky Vercauteren won met 0-2 dankzij treffers van Serhat Akin en Mbo Mpenza in de laatste tien minuten. Ondanks de winst hadden de spelers van Anderlecht weinig reden tot lachen. Na afloop van het duel bleek dat er in hun kleedkamer was ingebroken. De spelers en begeleiding raakten allen hun portemonnees, Visakaarten, paspoorten en, juwelen kwijt.

Reden tot lachen was er ook voor Internazionale. De Italianen hadden vanavond moeite met Shaktar Donetsk. De 1-1 einduitslag was na de 2-1 uitzege tijdens de heenwedstrijd in Oekeraine echter ruim voldoende om afgevaardigd te worden naar het hoofdtoernooi.

Overige uitslagen:
Debrecen (Hon) -Manchester United (Eng)* 0-3 (3-0)
Glasgow Rangers (Sco)*-Famagusta (Cyp) 2-0 (1-2)
Bremen (Dui)*-Basel (Zwi) 3-0 (2-1)
Categorie:
Tag(s):