woensdag, 15. juni 2005 - 20:51

Benin en Japan delen punten

Benin heeft in hun tweede wedstrijd in poule A van NeXXt2005 wederom verrast door 1-1 gelijk te spelen tegen Japan. De Afrikanen kwamen verrassend op voorsprong door een doelpunt van Abou Maiga. Na een fout van aanvoerder Shingo Hyodo kon Coffi Agbessi de aanvaller van het Franse Créteil wegsturen, die geen moment twijfelde: 1-0.

Na rust maakte subersub Koki Mizuno gelijk uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, veroorzaakt door een overtreding van aanvoerder Bachirou Osseni op Robert Cullen.

Twintig minuten voor tijd kwam Benin met tien man te staan nadat Oscar Olou zijn tweede gele kaart kreeg van de Deense scheidsrechter Claus Bo Larsen. Die tweede boeking kreeg hij vanwege het aanraken van de bal nadat de arbiter had gefloten voor een vrije trap voor Japan. Ook tegen tien man konden de Aziaten echter geen voordeel uit de situatie halen.