dinsdag, 25. oktober 2005 - 15:38

Bescherming voor Zuidbroek en Muntendam bij extreem hoog water

Zuidbroek

Dinsdag heeft staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Schultz van Haegen, Zuidbroek om de afsluitvoorziening in het Muntendammerdiep feestelijk in gebruik genomen. Dit demontabele schot beschermt bij extreem hoog water het achterland door het water tegen te houden.

Naast de staatssecretaris waren tevens waarnemend-burgemeester Schollema (Menterwolde), burgemeester Salet (Hoogezand-Sappemeer) en dijkgraaf Van Hall van het waterschap Hunze en Aa’s van de partij. De handeling op de dam had betrekking op het verleden en de toekomst. Om dat te visualiseren assisteren oudere omwonenden (65 +) en schoolkinderen de staatssecretaris bij de handeling.

Zowel in het Muntendammerdiep als in het Kielsterdiep te Hoogezand is een voorziening voor een afsluiting aangebracht. Een demonstratie van het plaatsen van de afsluiting in Zuidbroek heeft duidelijk gemaakt hoe het water wordt tegengehouden en weggepompt. De werkzaamheden in het Kielsterdiep en het Muntendammerdiep zijn medegefinancierd door een eenmalige subsidie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en werden nu als één van de eersten in Nederland opgeleverd. Foto Arnold Veenstra
Provincie:
Tag(s):